Ferienpark Hambachtal (Oderhambach) Duitsland

Ferienpark Hambachtal (Oderhambach) Duitsland.

Ferienpark Hambachtal is een bungalowpark van Roompot. We hebben in de zomer van 2016 een week in dit park gezeten. Het park an sich is een mooie park die in drieën is gesplitst. Tussen het hoofdgebouw en de bungalows zit een grote weg. Wil je vanaf je bungalow naar het zwembad, supermarkt of plaza o.i.d. zul je via een voetganger tunnels onder de weg door moeten lopen. 

Faciliteiten op het park laat ook ten wensen over. Klein supermarkt op het park waar je alleen het broodnodige moet halen. De rest kun je het beste boodschappen doen in het nabij gelegen stadje oder-hambach (5 minuten met de auto). Het voetbal/basket veld is gravel en gras. De site geeft aan  dat er een mooi meer op het park ligt. Echter was deze afgesloten met een hek er om heen. 

Ondanks dat het buiten 28 graden was bleef het huisje koel omdat er geen zon te zien was door de bomen. Op het terras hierdoor dus ook niet…….Even met je koffer naar je huisje blijkt een flinke klimpartij. Niet alle bungalows liggen gelijk aan de weg aangezien de bungalows tegen een heuvel op is gebouwd. Voor mensen die slecht ter been zijn is dit park een flinke uitdaging. 

Animatie voor de kinderen is goed. Van boogschieten, voetbalwedstrijden tot leuke shows maakt het animatie geslaagd op dit park. Zwembad is degelijk en eigenlijk wat je kunt verwachten van Landal. Een grote glijbaan voor alle leeftijden, een sterke stroomversnelling en een apart diep zwembad. Geen gelegenheid om naar buiten te gaan. Omdat dit aan het afgesloten meertje grenst. Wat een echt gemis is met het mooie weer dat wij hadden.

Al met al een leuk park, maar niet ons voorkeur om nog een keer te gaan!!!

 

Omgeving

100 meter van het park af is een leuk wandelroute voor kinderen met leuke opdrachten door het hele bos. Deze route ben je ongeveer anderhalf uur zoet. En de kinderen zullen echt genieten. Verder is er in de nabije omgeving niet veel te vinden.

Op iets grotere afstand is er het leuke plaatsje Traben-Trabach. Net buiten dit dorp ligt Adventure Forest Mont Royal. Een heel groot klim bos waar er voor iedereen terecht kan. Voor de kleine kinderen een kinderparcours en voor de grotere kinderen (volwassenen) een moeilijk parcours om enkele meters hoog in de bomen. Dit mag je echt niet  missen in je vakantie.

Idar Oberstein is ook een leuke bezienswaardigheid die op ongeveer een 30 minuten rijden ligt. Deze stad staat bekend als edelsteen stad. Er is dus ook een edelsteen belevenis wereld waar mooie edelstenen en mineralen te vinden zijn. Er zijn in deze stad veel oude vakwerk huisjes te vinden en natuurlijk heel veel winkeltjes waar mineralen en stenen te koop zijn. Midden in de stad kan je (als je naar de berg kijkt) de Felsenkirche zien. een klein wit kerkje in de rotsen uit 1482. 

 

 

 

Geef een reactie

Comment
Name*
Mail*
Website*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.