Rondreis Indonesië / Bali

Indonesië vakantiebestemming voor Nederlanders

Rondreis Indonesië

Indonesië is een populair vakantiebestemming voor Nederlanders. De meeste reizigers kiezen ervoor om het prachtige Bali te ontdekken. Dit is logisch, aangezien Bali erg divers is en prachtige tempels, stranden en natuur heeft. Toch vinden wij dit jammer, want Indonesië heeft zó veel meer te bieden. Footprint Travel biedt rondreizen door Indonesië en brengt je langs alle (onontdekte) hoogtepunten van dit prachtige land. Bekijk de rondreis Indonesië pagina van Footprint Travel.

Natuur en cultuur in Sumatra

Sumatra is één van de grootste eilanden van Indonesië. Met 50 miljoen inwoners is het er dan ook zeer levendig. Ondanks dit hoge aantal inwoners, zijn er enorm veel rustige plekken op het eiland te vinden. Zo staat Sumatra bekend om zijn prachtige natuur en traditionele culturen. Beklim bijvoorbeeld eens één van de vele vulkanen op het eiland. Zwem in het blauwe water van een vulkaanmeer, het Tobameer. Is het jouw droom om Orang-Oetangs in het wild te zien? Trek door de jungle van het Gunung Leuser Nationaal Park en ontmoet deze met uitsterven bedreigde dieren in het wild. Ook is het mogelijk traditionele stammen te bezoeken, zoals de Bataks rondom het Toba meer.

Nostalgie in Java

Java is een bekendere bestemming onder veel toeristen en dit is niet gek. Java biedt een mooie inkijk in het Nederlands-Indische verleden van Indonesië. Zo kan je in het Westen het oude Batavia, Bogor en Bandung bezoeken. Deze steden waren vroeger in handen van de Nederlanders en je ziet dit terug in alles. Wat je ook zeker niet mag missen in Java is het 1200 jaar oude boeddhistische stupa Borobodur en de hindoeïstische Prambanan tempels. Deze eeuwenoude tempels zijn prachtige voorbeelden van de diversiteit in Indonesië.

Ontdek de kleine Sunda Eilanden

De Sunda Eiland zeggen je misschien niks, maar er valt hier enorm veel te ontdekken. Het grote voordelen van deze eilanden is dat de afstanden relatief kort zijn. Zo kan je veel ontdekken in weinig tijd. Wellicht dat Lombok, Gili, Flores en Bali je wel wat zeggen. Dit zijn namelijk de eiland van de eilandengroep Sunda.

 

Over Bali wordt genoeg gezegd en ik zal hier dus vooral ingaan op Lombok, Flores en de Gili eilanden. Lombok is een prachtig eiland voor mensen die houden van een mooie wandeling. Zo kan je wandelen rondom de vulkanen op het eiland en in de traditionele Sasak dorpen vindt je de oude ambachten van het eiland. Op Flores kan je opzoek gaan naar de Komodo Varaan. Deze prehistorische dieren kunnen wel 3 meter lang worden! De Gili eilanden staan bekend om hun prachtige stranden en snorkel locaties. Vanaf het strand kan je hier snorkelen en prachtige vissen spotten. In de avond is het erg gezellig op de Gili eilanden. Je kan hier maandelijks de bekende Full Moon party’s beleven of een ander café bezoeken. Dat maakt Indonesië vakantiebestemming voor Nederlanders

 

(advertorial)

Geef een reactie

Comment
Name*
Mail*
Website*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.