Saarburg (Rheinland-Pfalz) Duitsland

Uitzicht Saarburg

Uitzicht Saarburg ©droom-vakantie.nl

 

 

Juli 2015

Saarburg (Rheinland-Pfalz) Duitsland is twee weken de set voor onze droom vakantie. Bovenaan een heuvel in Saarburg ligt het park Warsberg. Wel moet er eerst met de auto 13 haarspeldbochten doorstaan worden voor je boven bent. Eenmaal boven is het uitzicht adembenemend.

 

Ook het park zelf is leuk voor kinderen. Er is midgetgolf, speeltuin, voetbalveld en een leuk overdekt zwembad. Er worden veel dingen georganiseerd door het animatie team van Landal. Volop vertier voor het hele gezin.

Waterval Saarburg

Waterval Saarburg©droom-vakantie.nl

Mocht je niet met de auto naar beneden willen om het dorp te bezichtigen is er ook een kabelbaan die elke dag heen en weer gaat tot 18:00. Naast de kabelbaan is een leuke zomerrodelbaan voor jong en oud.

Bij zonnig, warm weer is er in het dorp een openbare zwembad met zonneweide waar je de hele dag lekker kan vertoeven (voor weinig geld). In de bovenstad vindt u een waterval. De leuk, een zijriviertje van de Saar, stort zich hier 20m naar beneden. Dit is toch wel het toeristische trekpleister van deze stad. Omringt met gezellige terrasjes is het uitzicht ook hier fantastisch.

 

 

Trier is een stad die redelijk in de buurt ligt en ook zeker de moeite waard is om te bezoeken. Trier trekt jaarlijks veel bezoekers en niet alleen vanwege de vele intact gebleven bouwwerken uit de Romeinse tijd maar ook om vele andere beschermende monumenten, vroeg christelijke heiligdommen en kunstschatten uit de klassieke oudheid. Een groot en gezellig winkelaanbod is er voor de shoppers. Tussendoor of na afloop is het eten in één van de vele cafés, bistro’s en lunchrooms die Trier rijk is. Kortom Trier mag je niet missen.

Zo zijn er nog meer dorpjes en steden die in de buurt van dit mooie dorp leuke bezienswaardigheden hebben. Zoals het historisch edelsteenslijperij en edelsteenmijn in Idar-Oberstein maar ook het Openluchtmuseum in Konz. Al met al is Saarburg een mooi droom vakantie geweest. En ooit weer voor herhaling vatbaar!!!

Geef een reactie

Comment
Name*
Mail*
Website*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.