Verdun (Lotharingen) Frankrijk

Vacanceselect.nl voor al uw autovakanties

Verdun (Frankrijk) is een klein stadje dat in teken staat van de eerste wereldoorlog. Veel monumenten in Verdun en omstreken die je er aan doet herinneren. In het centrum staan veel standbeelden van Franse generaals die in de Eerste wereldoorlog gediend hebben. Ook is er de Citadelle van Verdun, Porte Chaussee, Monument van de Overwinning, Palais Episcopal, Cathedral de Notre Dame en de Porte Saint Paul. De stad lig aan de oevers van de Maas waar je veel oude gebouwen terugvindt die gespaard zijn in de oorlog.

Ossuarium Douaumont

Ossuarium Douaumont

Ossuarium van Douaumont is een monument en begraafplaats waar de lichamelijke resten bevinden van 130.000 onbekende Franse en Duitse Soldaten. Iets verder ligt het fort de Douaumont dit was een belangrijke fort en een belangrijke uitkijkpost in de verdedigingslinie rond Verdun in 1914  Zeer indrukwekkend en ligt op ongeveer 50 minuten rijden van Verdun.

Montfaucon

Montfaucon

 

Een andere indrukwekkende monument is het Amerikaanse oorlogsmonument in Montfaucon. Dit  monument is 60 meter hoog en in de top is de uitzicht de moeite echt waard. Naast het monument liggen de resten van een verwoest

klooster. In Vauquois kun je pas goed visualiseren hoe het er aan toe is gegaan in WO I. Loopgraven met een afstand van niet meer dan 50 meter van elkaar. Andere leuke stadjes zijn Bar le Duc of Montmedy.

Grote steden in de buurt zijn Metz en Nancy. Steden die voor de shoppers niet gemist mogen worden. (hou rekening met de tolwegen).

Voor kinderen zal Verdun en omstreken weinig te bieden hebben. Met een maisdoolhof en een boomklim parcours genaamd Foret Vasion zijn de activiteiten in de buurt voor de kids wel gedaan. Pretpark Walygator Parc ligt vlakbij Metz. En is met 45 attracties (waarvan 4 achtbanen) de moeite waard.         

 

Geef een reactie

Comment
Name*
Mail*
Website*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.